Wielerteam Ieper mag niet starten in Kattekoers

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Wielerteam Ieper mag niet deelnemen aan de GP André Noyelle van komende zondag in Ieper. Voorzitter Bjorn Vermeersch is misnoegd.

“Ondanks het feit dat we begin november een mail kregen van de organisatie met het bericht dat onze kandidatuur was aangekomen, mogen we zondag niet starten”, vertelt Bjorn Vermeersch. “Zogezegd waren ze onze inschrijving – net als die van de Molenspurters Meulebeke – vergeten. Vreemd, als je weet dat de Molenspurters al jaren deelnemen en dat ook wij er de voorbije twee jaar bij waren.”

Wielerstad

“Ieper profileert zich als wielerstad, maar de eigen club mag niet deelnemen aan de Kattekoers en de GP Noyelle (de afwachtingskoers voor juniores, red.). Geen mens die dit kan begrijpen. We mogen met onze club starten in Kuurne-Brussel-Kuurne, Meulebeke, Gent-Menen, de Omloop Het Nieuwsblad… Maar in onze eigen stad verkiezen ze tien Nederlandse teams boven een Ieperse ploeg en een van de topclubs in West-Vlaanderen (Molenspurters Meulebeke was vorig jaar nog vijfde in het ploegenklassement, red).”

“Onze enige hoop is dat er een club forfait geeft en we alsnog kunnen starten”, besluit Vermeersch.

(MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier