Wielerploeg Quick.Step bevestigt komst Tsjechische investeerder

Redactie KW

De toekomst van wielerploeg Quick.Step is de volgende jaren verzekerd. In een communiqué bevestigt het team dat de Tsjechische zakenman Zdenek Bakala, samen met de Nederlander Bessel Kok, de nieuwe hoofdaandeelhouder wordt zodat de ProTour-ploeg ook na 2011 actief kan blijven in het peloton.

Eerder op de dag had de krant Het Nieuwsblad al gemeld dat de multimiljonair Bakala zich heeft ingekocht in Esperanza bvba, de vennootschap achter de wielerploeg van manager Patrick Lefevere.
“We hebben de voorbije maanden hard gewerkt om dit akkoord te
kunnen sluiten. We zijn dan ook heel gelukkig”, reageert Patrick
Lefevere. “Door dit akkoord is onze toekomst ook na 2011 gegarandeerd. We kunnen nu focussen op volgend seizoen en een team bouwen voor de nabije toekomst. Ons doel is zoals altijd prestigieuze prijzen winnen.”

Quick.Step blijft hoofdsponsor

Lefevere bevestigt ook dat Quick.Step de hoofdsponsor blijft in
2011. Alle andere partners hebben eveneens hun engagement voor volgend seizoen bevestigd.

“Fantastische renners”

Nieuwe sterke man Bakala reageert uiteraard ook verheugd.
“Quick.Step heeft bewezen dat het een van de meest succesvolle wielerploegen is. Het heeft fantastische renners, een professioneel management en technische staff. Ik ben blij dat ik hiervan deel mag uitmaken”, klinkt het.

Zdenek Stybar

Door de inbreng van Bakala bij Quick.Step lijkt meteen de weg vrij
voor de komst van wereldkampioen Zdenek Stybar. De Tsjech heeft een aanbieding van Quick.Step op zak heeft maar moet wel nog een akkoord vinden met zijn huidige ploeg Telenet-Fidea. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier