Wielerploeg Crelan-Euphony stopt ermee, wat nu met de West-Vlamingen?

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De professionele wielerploeg Crelan-Euphony stopt ermee. Dat maakte manager Gérard Buelens vandaag in een persmededeling bekend. Het einde van de ploeg is ook slecht nieuws voor het West-Vlaamse wielrennen.

“Na lange weken te hebben gewerkt aan een vraag van een NV in vorming en ondanks de goede medewerking van de Groep die staat boven die NV, blijkt dat het onmogelijk is om de administratieve termijnen voorzien door de reglementering van de UCI om een Continentale Professionele ploeg te respecteren”, laat Buelens weten. “Een aantal administratieve verplichtingen zouden voor de 30ste september niet kunnen vervuld worden en daardoor, door een weigering van de registratie zowel de renners als het personeel in moeilijkheid brengen. Zelfde indien enkele weken zouden voldoende zijn om aan deze administratieve verplichtingen te voldoende, heb ik, na 25 jaren management van een ploeg voor beroeprenners, en om geen enkel financieel risico te nemen, besloten om geen ploeg voor 2014 in te schrijven.”

Bij Crelan-Euphony reden dit jaar de West-Vlamingen Baptiste Planckaert uit Zwevegem, Kevin Claeys uit Houthulst, Klaas Sys uit Loppem en en Maxime Vantomme uit Zillebeke. Voor hen wordt het – gezien de vele profrenners die vrij op de markt zijn – moeilijk om voor 2014 een ploeg te vinden.

Voor veldrijder Sven Vanthourenhout uit Beernem is er geen probleem. Hij wordt samen met Nys ook de komende jaren door Crelan gesponsord. (TVB)

Later meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier