Wielerploeg An Post-Sean Kelly voorgesteld in Tielt

Redactie KW

Niko Eeckhout uit Wielsbeke is op zijn éénenveertigste nog steeds niet aan stoppen toe. Dat zei hij vandaag op de voorstelling van zijn team An Post-Sean Kelly. Met zeven overwinningen vorig jaar behoort “Rambo” nog steeds tot een van de smaakmakers van het Belgische wielerpeloton.

An Post-Sean Kelly heeft een boerenjaar achter de rug. Met Andrew Fenn stond de ploeg zelfs op het WK-podium en hij bewijst nu bij Omega Pharma-Quick.Step dat zijn opleiding uitstekend was.

Gedreven

Pieter Ghyllebert begint aan zijn derde seizoen bij An Post-Sean Kelly, Niko Eeckhout straks aan zijn 20ste seizoen tout court. Ondanks zijn 41 jaar zit er geen sleet op. In Besseges pakte hij ei zo na zijn eerste bloementuil van het seizoen.” Als ik mijzelf van op afstand bekijk, ben ik veel te ambitieus. Ik ben nog zo gedreven als een neoprof. Ik stel mijzelf de vraag hoe dat komt.”

Koersen is een hobby, zegt een vals bescheiden Eeckhout. Maar zolang hij zich lekker voelt op de fiets, gaat Rambo door. Via de Ronde van Algarve bereidt An Post-Sean Kelly zich voor op Kuurne-Brussel-Kuurne en de rest van het Vlaamse voorjaar.

(J.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier