Wie wordt op zaterdag 12 juli de nieuwe Master van Lauwe?

© KD6
Redactie KW

Op zaterdag 12 juli vindt in en rond de GBS de negende editie van de Masters Lauwe plaats. De sportieve challenge verwelkomt 24 ploegen. Ook de organisatie is benieuwd welke Lauwse vereniging dit jaar zal uitblinken.

De Masters Lauwe staan voor een sportieve challenge tussen Lauwse verenigingen. De klemtoon ligt op sport en dus maken de deelnemers op een leuke manier kennis met sporten die ze anders nooit zouden beoefenen. Anderzijds worden die sporten in een apart jasje aangeboden zodat ook de toeschouwers van het spektakel kunnen genieten. Voetbal is penalty’s trappen, fietsen gebeurt op rollen, basketbal in een springkasteel, karabijnschieten gebeurt al liggend op pingpongballetjes… De andere sporten zijn petanque, volleybal, tafeltennis en badminton. “We zijn heel klein begonnen, maar dit jaar mogen we niet minder dan 24 ploegen verwelkomen. Het vraagt heel wat organisatiewerk om alles in een namiddag geklaard te krijgen”, licht Kurt Kind de Masters toe.

Deelnemers

De ingeschreven teams die telkens uit zes personen bestaan zijn Badminton Menen, Let’s Go, de Champions, Lust for Life, de Chiro, de Lauwse jeugd, Badminton Rekkem, de Rookies, de GBS, TTC Andleie, Racing Lauwe, Bockor, Badminton Lauwe, Vaste Vuist, 10 x Lauwe, Pretroulette, Waindust, Brandweer, Virtonboys, Bosklappers, White Star, de politie, Rekkem Sport en Cumlauwde.

“De poulewedstrijden beginnen om 12.30 uur. Na twee poules is er telkens een kwartfinale, na twee kwartfinales is er een halve finale. De finale vindt om 20 uur plaats. Om 21 uur schuiven we dan aan tafel en kunnen we bij bijpraten bij kip aan ‘t spit. De extra eters betalen voor de maaltijd 12 euro, kinderen betalen 8 euro. Inschrijven kan tot 7 juli bij Stan Roose op 0489 45 03 69.”

Kurt geeft nog mee dat de winnaars tegen 22 uur bekend zijn. “Er zijn per sport voor de winnaars 200 punten te verdienen. Ook de andere deelnemers krijgen punten afhankelijk van de plaats waar ze geëindigd zijn. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar zo blijft het heel spannend.”

(Lien-foto KDM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie van vrijdag 27 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier