Wickmayer en Krajicek verliezen dubbelfinale Koddaert Ladies Open

Redactie KW

Yanina Wickmayer en de Nederlandse Michaella Krajicek zijn er niet in geslaagd om hun dubbeltitel op de Koddaert Ladies Open te verlengen. Zondag neemt Wickmayer het in de enkelfinale op tegen de Roemeense Simona Halep.

In de finale ontmoetten Yanina Wickmayer en Krajicek het Zwitsers-Italiaanse duo Bascinszky-Garbin. Wickmayer en haar Nederlandse teamgenote kwamen in de eerste set wel 2-4, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven (6-4). In de tweede set stoomden Basciznsky en Garbin naar 6-2.

Enkel

Simona Halep kon zich dit weekend als eerste plaatsen voor de finale in het enkelspel. De Roemeense had in de halve finale relatief weinig moeite met de Zwitserse Timea Bascinszky. In twee korte sets werd het 6-1 en 6-3. De Zwitserse stond nochtans als twee reekshoofd genoteerd en was dan ook een van de favorieten om de finale te bereiken. Halep, die 2008 nog Roland Garros won bij de juniores, toonde zich echter een maatje te sterk.

Yanina Wickmayer had het in haar halve finale een stuk lastiger tegen Andrea Hlavackova. De Tsjechische slaagde er als eerste op dit tornooi in om een set te winnen van Wickmayer (6-4). Na 2 uur en 40 minuten kon Wickmayer uiteindelijk toch haar finaleplaats veiligstellen. De tweede en derde set werd met 6-2 en 6-4 gewonnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier