West-Vlamingen trainen voor Elfstedentocht

Redactie KW

Nederland is compleet in de ban van de Elfstedentocht. Vanavond valt mogelijk de beslissing of de legendarische schaatswedstrijd door Friesland al dan niet zal plaatsvinden. En voorlopig ziet het er niet zo goed uit. Op sommige plaatsen is het ijs nog te dun. Slecht nieuws ook voor alle deelnemers van bij ons. Al blijven ze natuurlijk hopen, en onverminderd verder trainen.

Jacky Dornseiff uit Menen traint drie uur per dag op de Kraenenpoel in Aalter om klaar te zijn voor een mogelijke Elfstedentocht. Voor Jacky zou dat de eerste keer zijn. Maar de vooruitzichten voor een mogelijke Elfstedentocht zijn niet zo gunstig. 15 centimeter, zo dik moet het ijs zijn. En op veel plaatsen in Friesland is dat nog lang niet het geval.

15 jaar is het geleden dat er nog eens een Elfstedentocht werd georganiseerd. In 1997 won de Nederlandse spruitjesboer Henk Angenent. In 1986 was Gaby Peirs uit Beveren-Leie erbij, voor hem nog altijd een onvergetelijke ervaring. Vanavond zitten de zogenaamde rayonhoofden opnieuw samen en dan valt mogelijk de beslissing over een nieuwe Elfstedentocht, al lijkt het optimisme toch niet al te groot.

(D.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV en Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier