West-Vlaanderen grijpt naast WK wielrennen 2013

Redactie KW

(UPDATE 3) Het WK wielrennen in 2013 vindt niet plaats in West-Vlaanderen. De internationale wielerunie UCI koos voor Firenze in Italië. De eerste reacties zijn er van ontgoocheling, maar er wordt al vooruitgekeken naar 2014.

Ook het Spaanse Ponferrada en het Italiaanse Genua vallen uit de boot, het Veld- en Wegritcomité (VWC) in Hooglede vist al voor een tweede keer achter het net. Vorig jaar kreeg het Nederlandse Valkenburg al de voorkeur op Hooglede.

De wegrit in West-Vlaanderen zou gestart zijn in Roeselare. Daarna zouden de renners via Hooglede-Gits naar Poperinge zijn gereden
waar, na acht ronden in het Heuvelland, ook de finish zou gelegen hebben.

“Gaan voor 2014”

“We zijn ontgoocheld, maar we geven de moed niet op,” zegt Ivo Myngheer van het VWC. “We willen volgend jaar een gooi doen naar de organisatie van het WK in 2014.”

Gedeputeerde Patrick Van Gheluwe reageert verrast. “We wachten nog even af op de reden waarom wij het niet gehaald hebben. Over een paar dagen krijgen we daar meer uitleg over. Dan zal meteen ook duidelijk zijn waar we nog aan moeten werken om het WK in 2014 wél binnen te halen.”

In 2012 vindt het WK veldrijden wel plaats in Koksijde. Het VWC mocht dat WK in 2007 al eens organiseren in Hooglede.

Vanavond meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Je leest ook reacties in de Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 1 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier