West-Vlaamse renners krijgen onderdak in nieuw Belgisch-Nederlands profteam

© VDB
Redactie KW

Er is een nieuw Belgisch-Nederlands profteam in de maak. Het gaat om een initiatief van Gino Verhasselt (ex-Crelan-Euphony) en Bobbie Traksel (voorzitter Nederlandse wielrennersvakbond).

Volgende week vrijdag zou het nieuws officieel bekendgemaakt worden, alleen blijft het momenteel onzeker of de 14 renners al dan niet van een profstatuut zullen kunnen genieten. West-Vlamingen Kevin Claeys uit Houthulst en Maxime Vantomme uit Zillebeke zullen waarschijnlijk deel uitmaken van de nieuwe ploeg.

Bedoeling van het project is om een jaar te overbruggen en zo meerdere werkloze profrenners de kans te geven om toch een vervolg aan hun wielercarrière te breien. Door de penibele situatie in wielerland zou het voor heel wat renners een ultieme reddingsboei kunnen betekenen.

Drie kandidaat-sponsors

“Volgende week vrijdag zal alles bekendgemaakt worden, net als de naam van de ploeg”, vertelt Kevin Claeys, de voorbije twee seizoenen actief bij Crelan-Euphony. “Het is een continentaal team om de brug naar 2015 te maken, met 14 profs waarbij enkele serieuze namen. Er zijn drie kandidaat-sponsors die de naam van de ploeg willen dragen. Het is een groot verhaal dat eigenlijk heel klein is. Het gaat praktisch om een bestaande profploeg, met dezelfde omkadering als afgelopen seizoen. Je kunt het een beetje vergelijken met Bruxelles-Wallonie, de opleidingsploeg aan de anderstalige kant van ons land.”

Nog geen zekerheid over Maxime Vantomme

Terwijl Claeys wel al zeker lijkt, blijft Maxime Vantomme voorlopig liever in het ongewisse. “Ik weet voorlopig van niets”, laat de ex-renner van onder meer Katusha en Crelan-Euphony weten. “Ik ging de komende week of weken iets vernemen. Wat ik weet, is dat de ploeg sowieso zou doorgaan, maar dat het nog niet zeker is dat de renners een profcontract zullen hebben. Ik hoop dat het kan lukken. Het dossier moet een van de komende dagen ingediend worden.”

Of er nog andere West-Vlaamse renners – Jan Ghyselinck, Klaas Sys, Benjamin Verraes – betrokken zijn, is onduidelijk.

(TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier