West-Vlaamse laureaten gelauwerd op WestSprint

Redactie KW

Vrijdagavond vond op Schiervelde de prijsuitreiking plaats van WestSprint 2011. De renners, familie en supporters waren er in grote getale aanwezig om hun prijzen in ontvangst te nemen.

Bij de beloften ging de eindzege naar Eliot Lietaer van EFC-Quick-Step. De Zwevegemnaar haalde het voor ploegmaat Tom Devriendt uit Veurne en Belgisch beloftenkampioen Tim Declercq uit Izegem. De eindzege in het ploegenklassement ging naar EFC-Quick-Step.

De eindzege bij de juniores ging naar zilveren medaillewinnaar op het WK, Martijn Degreve. De renner uit Sint-Andries-Brugge behaalde een ruime voorsprong op Paco Ghistelinck uit Heestert en Belgisch junioreskampioen Daan Myngheer uit Hooglede. Volgend seizoen rijden ze alle drie samen bij EFC-Quick-Step. De eindzege in het ploegenklassement ging naar Immo Dejaegher-Lotto CT Menen.

Piet Allegaert van de Jong Renners Roeselare was op zijn beurt de beste West-Vlaamse nieuweling. De Slypskapellenaar won voor Edward Planckaert uit Zwevegem en eerstejaars Jordi Warlop uit Stuivekenskerke. De eindzege in het ploegenklassement ging naar CT-DJ Matic-Kortrijk.

Bij de dames juniores ging de eindoverwinning nipt naar Lisa Bogaert uit Ingelmunster. Celine Van Severen uit Meulebeke werd tweede, Valerie Demey uit Brugge derde. Saartje Vandenbroucke was de laureate bij de dames nieuwelingen. De Ieperse haalde het voor Jesse Vandenbulcke uit Geluwe en Sara Verhaest uit Zandvoorde.

Uitgebreid verslag en reacties in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier