West-Vlaamse kampioenen beach volley in Amabeach op strand Knokke-Heist bekend

Redactie KW

Maxine Desendre-Anja Laga bij de vrouwen en Kristof Deleu-Bart Mariën bij de mannen zijn de West-Vlaamse Amabeach-kampioenen.

Op het strand van Heist had de laatste manche van het West-Vlaams Amabeachtornooi plaats. Wegens het gering aantal ingeschreven ploegen (9 dames-duo’s en 9 herentandems) koos de organisatie voor een formule waarbij iedereen tegen elkaar speelde. Dit systeem resulteerde niet in verrassende uitslagen. Bij de mannen wonnen Kristof Deleu en Bart Marien hun vijfde tornooi. Op de tweede plaats eindigden Willem Deconinck en Robbe Desmet voor de broers Thomas en Michiel Vandenberghe.

Dames

Bij de vrouwen zegevierden Lisa Neyt en Hanne Philips. Zij haalden het voor Anja Laga die samen met haar zus Sandy, ter vervanging van de geblesseerde Maxine Desendre, speelde. Het duo Catherine Pype-Astrid Declerck eindigde op de derde plaats.

Uiteindelijk vierden Maxine Desendre en Anja Laga de West-Vlaamse titel voor het duo Catherine Pype-Astrid Declerck. Ook voor Lisa Neyrinck en Patricia Mol is er een podiumplaats. Bij de mannen zijn Kristof Deleu en Bart Mariën West-Vlaams kampioen. De tweede plaats is voor Willem Deconinck en Robbe Desmet, de derde stek voor Thomas Vandenberghe en Michiel Vandenberghe

Volgende zondag vinden, eveneens in de Rox Arena te Knokke-Heist, de interprovinciale finales plaats. Hierbij nemen de beste vier teams van iedere Vlaamse provincie het in een tornooi tegen elkaar op.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier