West-Vlaamse eersteklassers bekeren verder

Woensdagavond stonden de 1/16de finales in de Beker van België voetbal op het programma. Club Brugge, SV Zulte Waregem en Cercle Brugge plaatsten zich tegen derdeklassers. Tweedeklassers KV Oostende en KSV Roeselare gingen onderuit.

Club Brugge kende woensdagavond nogal wat moeite met Dessel Sport uit derde. De Bruggelingen speelden met een veredeld B-elftal en wonnen niet zonder problemen met 2-3. De thuisploeg liep halfweg 2-0 uit, maar Club Brugge stelde na ruim een uur spelen orde op zaken. Blondel tekende na de uitsluiting van thuisspeler Nijs voor de aansluitingstreffer en diezelfde Blondel bracht zijn club tien minuten voor affluiten op gelijke hoogte. Meunier bracht in de 83ste minuut de verlossing: 2-3.

Cercle Brugge speelde in het Jan Breydelstadion tegen Racing Mechelen. Groen-zwart maakte het simpel af met 1-0. Jasjtsjoek tekende tien minuten voor affluiten voor het enige doelpunt.

SV Zulte Waregem kende evenmin moeite met SK Ronse, ook al een derdeklasser. De fusieploeg kocht het thuisvoordeel af en dat rendeerde. In het Regenboogstadion walste Essevee over de tegenstand: 6-0. Ronse speelde tot aan de rust speelde aardig mee, maar Rossini maakte al snel de 1-0. Maar na de pauze zakte Ronse helemaal weg, met een tweede goal van Rossini en twee rode kaarten voor de bezoekers. In een dol slot maakte Waregem er via de heroptredende Habibou nog 6-0 van.

Dinsdagavond plaatste KV Kortrijk, de vierde West-Vlaamse eersteklasser, zich al voor de volgende ronde van de Beker van België. Kortrijk won in eigen huis na strafschoppen van FC Antwerp. Na 120 minuten stond het 1-1, in de strafschoppenreeks toonde Kortrijk zich iets koelbloediger: 5-4.

Tweedeklassers onderuit

KV Oostende verloor woensdagavond voor eigen volk van KV Mechelen. Ook KSV Roeselare kon niet stunten op bezoek bij AA Gent. KV Oostende verloor met 0-3, terwijl AA Gent-Roeselare 4-0 werd.