West-Vlaamse derby tussen KV Kortrijk en SV Zulte Waregem eindigt onbeslist

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie stonden zaterdag KV Kortrijk en SV Zulte Waregem tegenover elkaar. Na een 0-2 voorsprong voor de bezoekers eindigde de wedstrijd uiteindelijk nog op een 2-2 gelijkspel.

Biede ploegen hadden vooraf niets meer te winnen of te verliezen, waardoor er zaterdag alleen om de eer gestreden werd. KV Kortrijk begon het best aan de wedstrijd en kreeg ook de meeste kansen, maar het was SV Zulte Waregem dat na een kwartier op voorsprong kwam. Na een voorzet van Habib Habibou opende Karel D’Haene de score. De thuisploeg leek niet aangedaan door het tegendoelpunt en behield het meeste balbezit, maar raakte in de eerste helft niet voorbij doelman Sammy Bossut.

Ook na de rust toonde het team van trainer Hein Vanhaezebrouck zich de beste ploeg, maar na drie minuten in de tweede helft verdubbelde Habibou de score voor de bezoekers. Twee minuten later bracht Baptiste Martin de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd, door de bal in één tijd staalhard voorbij de bezoekende doelman te knallen. Kortrijk geloofde opnieuw in zijn kansen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk negen minuten voor affluiten, toen Davy De Beule een voorzet van de ingevallen Stefan Scepovic tegen de touwen kopte. Vijf minuten voor tijd kreeg Rami Gershon nog zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg de wedstrijd met tien eindigde.