West-Vlaamse beloften blikken vooruit naar WK Geelong

23/09/10 om 09:50 - Bijgewerkt om 09:50

Bron: Kw

Vrijdag 1 oktober, tussen 5 en 9 uur Belgische tijd, nemen Arthur Vanoverberghe, Julien Vermote en Jelle Wallays in het Australische Geelong deel aan het WK op de weg voor beloften. Vermote en Wallays - allebei 21 - willen in de wegrit met de pedalen antwoorden op de kritiek op de WK-selectie die her en der de kop opstak. Gesprek met de twee beloften van Beveren 2000 voor hun vertrek naar Australië.

Het WK voor beloften staat ook open voor profs onder de 23 jaar uit professionele continentale teams. De jonge Bruggeling Jens Keukeleire, Michael Van Staeyen en Sep Vanmarcke hebben bij de profs al een en ander bewezen. Velen hadden hen dan ook in de beloftenselectie verwacht, maar geen van de drie zal in Australië starten. Keukeleire was volgens bondscoach Jean-Pierre Dubois onvoldoende in conditie, voor Van Staeyen vond hij het parcours te zwaar en Vanmarcke zegde zelf af. Dubois koos uiteindelijk voor de echte beloften Laurens De Vreese, Yannick Eijssen, Arthur Vanoverberghe en Jelle Wallays. Op De Vreese na bereidden ze het WK voor in de Ronde van de Toekomst.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!