Wereldkampioen Thor Hushovd breekt ‘kader’ van Philippe Gilbert na Natourcriterium in Roeselare

Redactie KW

Na het Natourcriterium op Krottegem, dat gewonnen werd door bergkoning Samuel Sanchez, trokken Gilbert, Hushovd en Sanchez nog naar de televisieset van Villa Vanthilt op de Grote Markt. Bij hun terugkeer stak wereldkampioen Thor Hushovd zijn fiets in de koffer van de wagen van Gilbert. Bij dat manoeuver brak de kader van Gilbert. Niet die van zijn fiets, maar wel die van de cartoon die hij van de organisatoren van het Natourcriterium op het podium had gekregen.

Grafisch ontwerper Filip Cardoen pakt in het kader van het Natourcriterium weer uit met een geschilderde etalagewedstrijd, die nog loopt tot 8 augustus. De organisatoren van het Natourcriterium schonken dinsdagavond een mooie portretcartoon met kader aan Belgisch wielerkampioen Philippe Gilbert, die het aandenken met de glimlach op het podium in ontvangst nam.

“Ik legde de cartoon voorzichtig in de wagen van Philippe Gilbert”, zegt cartoonist Filip Cardoen. “Met de waarschuwing dat het glas kon breken. Na Villa Vanthilt legde Thor Hushovd zijn fiets in de wagen van Gilbert en… brak de kader van de cartoon. Philippe zou graag de cartoon in zijn huis in Monaco ophangen. Die kader is echter kapot. We zullen die eerst met plezier herstellen en hem dan aan de wielergod terugbezorgen.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier