Wedstrijd tussen Charleroi en SV Zulte Waregem is afgelast

© BELGA
Redactie KW

De wedstrijd in de Jupiler Pro League tussen Sporting Charleroi en SV Zulte Waregem, die zaterdagavond op het programma stond, werd in de vooravond afgelast.

“Na bijkomende keuring heeft scheidsrechter Frederik Geldhof beslist dat het terrein onbespeelbaar is en dat de wedstrijd dus niet kan doorgaan3, bevestigt kalendermanager Nils Van Brantegem.

In het Stade du Pays de Charleroi ligt geen veldverwarming. Bij koude temperaturen maakt de club gebruik van een overkapping, waarbij er warme lucht onder een tentzeil geblazen wordt. Eerder dit seizoen kon ook de wedstrijd tussen Charleroi en Cercle Brugge op de 24ste speeldag niet doorgaan. Voor SV Zulte Waregem is het de tweede afgelasting in een korte tijd. Enkele weken geleden werd ook al de wedstrijd tegen leider Anderlecht afgelast.

Pittig detail: Om de belangrijke wedstrijden tegen Anderlecht en Club Brugge niet te missen pakten Mbaye Leye en Junior Malanda op de vorige speeldag nogal ostentatief hun vijfde gele kaart van het seizoen, zodat ze de match tegen Charleroi zouden missen. Door die afgelasting schuiven die schorsingen op, waardoor beide spelers er woensdag niet bij zullen zijn tegen Anderlecht.

Ondertussen werd al een nieuwe datum gevonden. De wedstrijd zal nu gespeeld worden op zondag 3 maart om 18 uur.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier