Waterpolo – Moeskroen stopt KZK

Redactie KW

Kortrijk heeft nipt verloren in Moeskroen, met 8-7.

Kortrijk dat op weg leek om net als in 2006 en 2008 zonder puntenverlies door de competitie te stomen werd in Moeskroen na een spannende partij een halt toe geroepen . De thuisploeg won na een spannend duel met nipte zege 8-7. KZK faalde dit keer in de man méér met slechts 2 op 7 , waar Moeskroen wel efficiënt bleek met een 4 op 6 . Overigens een faire partij uitstekend geleid door het duo Dulin en Dieu .

De verrassing van de dag kwam uit Antwerpen waar de thuisploeg een voorsprong van 5-1 halfweg uit handen gaf , niet meer ko scoren en zo 5-6 onderuit ging tegen Mechelen . Ook coach Dirk Meert had niet direct een verklaring . Niks lukte nog en de jonge kopjes gingen naar beneden . Brussels liet Doornik geen kans vrijdagavond met een duidelijke 11-7 . en Eeklo en Gentse hadden geen moeite met de 2 staartploegen La Louvière en Tielt .

Voor de strijd om de plaatsen 3 en 4 voor de eindronde om de landstitel, na Moeskroen en Kortrijk, ligt nog alles open en komen nog 5 ploegen in aanmerking ; Eeklo, Brussels, Antwerpen , Mechelen en Gent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier