Waterpolo – KZK wint eerste wedstrijd

Redactie KW

In de eindronde om de landstitel hebben Moeskroen en Kortrijk hun eerste wedstrijd gewonnen. Moeskroen klopte MZV Eeklo met 12-8 en Kortrijk haalde het van Doornik met 11-8. Wie twee keer wint, gaat naar de finale.

In een goed gevuld Sportpunt Zwevegem had het publiek de unieke gelegenheid om de top 4 aan het werk te zien , die het onder mekaar moet uitvechten wie straks mag pronken met de 100e Belgische titel waterpolo . Eeklo dat zelf niet over een volledig diep bad beschikt had immers gekozen voor het thuisbad van KZ Kortrijk in Zwevegem . Het werden 2 verbeten duels met telkens tot in de 4e periode zegekansen voor beide ploegen.

Eeklo- Moeskroen 8-12 : Eeklo bevestigt zijn plaats in de top 4

Het jonge Eeklo ging vrij en vrank zijn kans tegen titelfavoriet Moeskroen dat pas in de 3e periode de kloof kon slaan . Tot halfweg was het een echte nek aan nek race . Het was Anthony Thues die op 48″ voor halfweg Moeskroen een 4-5 voorsprong bezorgde bij manméér . In de 3e periode stond het na 1 minuut 5-6 en toen liep het fout . Bij manmeer kon Eeklo niet voorbij Callens en knalde Sorry aan de overkant raak van op 8m 5-7. Eeklo bleek wat aangeslagen en Moeskroen liep uit naar 5-9 , Grammens lukte nog een pracht goal voor

7-10. In de slotperiode bracht Van Maele de hoop terug bij Eeklo met een loeier voor 8-10. Er was een allerbeste doelman Callens nodig om de Meetjeslanders van de gelijmaker te houden . Zo bleef de spanning er in tot 1’38” voor het eindsignaal toen Anthony Thues , de uitblinker bij Moeskroen met 4 goals van op 8m de genadestoot toediende 8-11 en in de slotminuut mocht Dinzik op penalty nog aandikken tot 8-12 .

Periode standen : 2-2/2-3/3-5/1-2

Doelpunten : MZV : Van Maele en De Boever 2 , Grammens , D’haeseleer, Delanghe en

De Roo 1.

RDM : Thues 4, Gallovich 2, Kints, Depoortere , Sorry, Donche ,Dinzik en

Desmettre 1

KZ Kortrijk- CNT Doornik 11-8 : KZK overheerst start en slot .

Een week na de bekerfinale stonden beide ploegen weer tegenover mekaar . KZK start met Van Snick in doel . Na 2 minuten opent Delorge de score bij manmeer en demonstreert Bomba zijn scherpschutter talent met 3 beauties enkel onderbroken door ook een fusee van Barrière en KZK 4-1 voor na periode 1. In periode 2 lijkt KZK op zijn lauweren te rusten . Cornil mag alleen op doel afgaan meer kogelt op de keeper en enkel Doornik vindt de netten via Ben Rhondame 4-2 halfweg.

In periode 3 wordt de score de lucht in geblazn met niet minder dan 9 goals waarbij Doornik

aansluiting krijgt bij 7-7 in de slotminuut . Dankzij een sublieme lob van Bomba kan KZK met één doelpuntje voorsprong de slotperiode ingaan .

Uitblinker Bomba spurt op de counter alleen op doel af en wordt in de gevarenzone foutief gestopt Cordonni kogelt de penalty binnen 9-7. CNT slikt een uitsluiting op Wim Vanden Abeele en na time out zet Delorge KZK op rozen 10-7 . Een sterke Rotsaert met zich nog één keer gewonnen geven maar Cornil wint een duel in de spits voor de eindscore 11-8.

Periodestanden : 4-1/0-1/4-5/3-1

Doelpunten : KZK : Martin Bomba 4, Thomas Delorge 4, Liederik Cordonni 2 , Rudi Cornil 1

CNT : Moronval en Barrière 2 , Huart, Ben Rhondame, Thibault en Gomez 1.

Voor plaatsen 5 tot 8 vallen de zware scores op van Mechelen tegen La Louvière 21-10 en van Antwerpen bij de Gentse 9-21 . In de play-down is Bergen nu reeds veroordeeld tot degradatie na een thuisnederlaag met sprekende cijfers tegen Brussels 4-15 .

Zaterdag volgt de 2e speeldag van ronde 1 . Moeskroen ontvangt Eeklo en Kortrijk moet in Doornik zijn zege zien te bevestigen .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier