Waterpolo – KZK schrijft geschiedenis met vijfde beker op rij

Redactie KW

KZ Kortrijk heeft in La Louvière voor de vijfde keer op rij de beker gewonnen. Het versloeg Doornik met 5-9.

In een volgelopen ” Le Point d’Eau ” het gloednieuwe 50m bad van La Louvière heeft Kortrijk de afspraak met de geschiedenis niet gemist . De club die met 9 landstitels en 9 bekers het Belgische waterpolo de jongste 2 decennia overheerste was voor deze gelegenheid niet de favoriet van de bookmakers . Het verloor in de huidige competitie immers zowel thuis als uit bij Doornik , de tegenstrever in de bekerfinale Bovendien was bij de Waaltjes de honger naar een 5e beker , de laatste daterend van 1995 gigantisch groot .

Bij KZK ontbreekt doelman Pieter Van Snick wegens familiefeest en worden de netten verdedigd door Piat Rotsaert , die vorige disdag vader werd van een eerste zoon . Doornik verovert de bal bij de start en ref Dieu bestraft Cornil met een penalty . Gomez zet om 1-0. even later moet dezelfde Gomez naar de straflijn . Wim Vanden Abeele knalt centraal onder de lat de manméér in doel 1-1. een goeie minuut later staat het 1-2 . Weer Wim Vanden Abeele dringt door tot op de 2m lijn en werkt af in de rechter beneden hoek. Gomez profiteert van een een onderlinge hinder in de KZK defensie en 2-2. Chadoura treft de lat en Thomas Delorge fel belaagd door 2 verdedigers wint het duel in de spits en Kortrijk mag gaan rusten met een 2-3 voorsprong .

Omgekeerd scenario in periode 2 . Steffen Vantieghem verovert de bal voor KZK en zorgt 21 seconden later voor een lel van op links 2-4. Een Doorniks lobje strandt op de paal maar bij uitsluiting van Chadoura kruipt CNT weer dichterbij via Huart 3-4. Beide doelmannen kunnen zich onderscheiden , maar wanneer Chadoura uithaalt van op 8m met een loeier in de kruising staat KZK 3-5 voor . Bij een snelle counter van Kortrijk vindt Martin Bomba niet direct steun . Hij temporiseert op de vleugel en haalt onverwachts uit met een pegel uit een scherpe hoek en KZK halfweg 3-6 voor .

Periode 3 start met een manméér voor KZK . De hoge pas van Bomba naar de 2e paal blijkt onbereikbaar en weg de kans . Het is het begin van een mindere periode van KZK dat nog 2 overtal situaties niet kan benutten . Een knal van Chadoura spat van de onderkant van de lat op de doellijn , de 2e ketst af op de defensie . Ben Rhondame haalt uit met een schijnbeweging en een prachtige uithaal met zijn linker die Rotsaert op het verkeerde been zet 4-6. En wanneer Bomba 20″ straftijd krijgt , weet CNT wel de manméér te verzilveren . Perreaux fusilleert Rotsaert en Doornik sluit weer aan 5-6.. Met nog 1 periode te gaan ligt alles weervopen .

Steffen Vantieghem verovert de bal bij de start en bij de 1e aanval vliegt Thibault naar de straflijn . Nu speelt KZK de perfecte manméér die Delorge in stelling brengt en 5-7. Dat in-

spireert blijkbaar de jongens van coach Geanta . Binnen de 2 minuten beslissen ze de match .

Eerst is het Rudi Cornil die van op 8m een raket afvuurt die niet te stoppen valt voor 5-8 . en kapitein Liederik Cordonni plaatst het orgelpunt met een droge knal van op 6m en 5-9 met nog 4’47” te gaan . . KZK weet de buit binnen en controleert de partij. Twee late goals van Doornik kunnen het feest niet meer verstoren . De 10 e beker voor de club en de 5e op rij is een feit . De ploeg mag de champagne laten knallen en fuiven met de 20e beker van België overhandigd door bondsvoorzitter Michel Louwagie .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier