Waterpolo – KZK pakt zesde beker op rij

Redactie KW

KZ Kortrijk heeft voor de zesde keer op rij de Beker van België gewonnen. Het versloeg Moeskroen met 8-4.

Moeskroen pakte uit met een verrassing : coach Gabo Gallovich zou als joker uitspeeld worden . De gewezen Slovaakse international verscheen in de ploeg met het nummer 12 en Lotfi Labreg verscheen langs de boord opnieuw in zijn rol van coach .

Moeskroen veroverde de bal bij de start en 20 seconden later stond het 0-1, na uitsluiting van Chadoura mikt Chavepeyer binnen . Tot 2 keer toe moest Piat Rotsaert zijn talent tonen om verdere averij te voorkomen . Maar KZK liet zich niet onbetuigd en Sam Gomez scoorde de gelijkmaker bij manmeer na uitsluiting van Desmettre . Uitsluitingen van Wim Vanden Abeele ( KZK) en Chavepeyer (RDM) leverden geen doelpunten op . En 3″ voor einde periode 1 serveerde Martin Bomba een perfecte gekruiste pas bij Liederik Cordonni . De Kortrijkse kapitein fusilleerde in één tijd Callens 2-1.

In periode 2 waren beide ploegen volop onder stoom gekomen . De druk op beide defensies vertaalde zich in 2 penalties tegen Moeskroen en 4 uitsluitingen tegen Kortrijk . Martin Bomba zag zijn penalty gestopt door Callens . Liederik Cordonni bezorgde KZK direct daarop toch een 2 punten voorsprong met opnieuw een knal in één tijd nu na assist van Wim Vanden Abeele . Nieuwe penalty voor KZK en deze keer liet Chadoura Callens geen kans en KZK 4-1 voor . De Wit-Rus slikte daarop zijn 2e uitsluiting zonder resultaat maar ook Cordonni vloog eruit in de slotminuut en nu was het wel prijs 4-2 via Thues . 16″ voor affluiten verwachtte KZK een fout op zijn spits maar die kwam er niet en op tegenaanval scoorde Sory de aansluitingstreffer 4-3 . Thomas Delorge demonstreerde zijn talent met een verraderlijke schuiver op 2″ voor affluiten en zo kwam KZK halfweg 5-3 voor .

In de 3e periode zakte het tempo gevoelig naar beneden en hielden beide defensies de overhand . Bij uitsluiting van Desmettre mikte Wim Vanden Abeele met een botsende bal nipt over doel . Moeskroen onderschepte een pas van Delorge en Dinzik die permanent bleef hangen in de KLZK helft kon profiteren om alleen op Rotsaert af te gaan voor 5-4. Uitsluitingen van Thibaut ( RDM ) en Cordonni (KZK) leverden geen goals op . KZK coach Geanta slikte een gele kaart wegens protest .

In de slotperiode zette KZK de wedstrijd volledig naar zijn hand . In de openingsminuut leverde dat een briljante manméér op maar de tip in van Delorge spatte op de binnenkant van de paal het bad in . Callens weerde een schicht van Gomez uit zijn kooi maar toen Martin Bomba een kruisraket afvuurde , mocht hij zich omdraaien en 6-4. Thues stopte de KZK spits foutief af en Chadoura demonstreerde zijn vuurkracht vanaf de vleugel bij de manméér 7-4 met 3’27” te gaan . Moeskroen was volledig van de kook . Ben Rhondame mocht gaan douchen na protest . Coach Labreg slikte een rode kaart en Sory een uitsluiting en weer was Chadoura de afwerker van dienst 8-4 met nog 1’29” te gaan . Een late uitsluiting van Bomba leverde niks meer op en in de tribunes begonnen de KZK fans hun feestgezang : de 6e beker op een rij was een feit .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier