Waterpolo – KZK pakt de kop

Redactie KW

KZ Kortrijk heeft de leiding genomen in de eindronde van het waterpolo. Het won zelf van Eeklo, en zag Moeskroen verrassend verliezen van Mechelen.

Op de 1e van de 3 speeldagen zorgde Mechelen in zijn thuisbad voor een fenomenale verrassing door uittredend landskampioen en titelfavoriet Moeskroen te kloppen met 9-10. In wedstrijd 2 liet Kortrijk de kans niet liggen en pakt het de leiding na een ruime zege 816 tegen Eeklo .
Eeklo de nummer 3 uit de reguliere competitie en bijgevolg organisator van de 1e playoff speeldag , beschikt thuis niet over een conform bad ( verplichte minimum diepte van 1m80) en koos voor het bad van Mechelen . Dat bleek een godengeschenk voor de Mechelaars , die voor de allereerste keer in de clubgeschiedenis deelnamen aan de eindronde om de landstitel tussen de top 4 van de reguliere competitie .

COMPLEXLOOS MECHELEN VERRAST MOESKROEN MET EEN BLITSSTART EN HOUDT SCHITTEREND STAND 9-10 ( 2-6/2-1/2-2/3-1)
Eén week na zijn bekerzege tegen Kortrijk start Moeskroen als topfavoriet om ook de landstitel te pakken in de eindronde . Hun supporters waren er blijkbaar gerust in . Ze lieten alle plaats aan de lokale aanhang , die een fantastische steun zou blijken voor de jonge ploeg van coach Mario Vandoorn .
Van bij de start rolt de Mechelse aanval als een tsunami over een verbouwereerd Moeskroen . Na iets meer dan 3 minuten staat een 0-3 op het bord na treffers van Lugovic , , Cools en Claes . Moeskroen prikt terug via Desmettre maar Mechelen is niet onder de indruk en 2 minuten later staat het 1-5 . Ook na zijn 2e goal voor 2-5 krijgt Moeskroen lik op stuk via een pegel van Lugovic en 2-6.
In periode 2 wordt het zelfs 2-7 op penalty en in een nu evenwichtige partij zorgt Ben Rondame voor een kleine inhaalbeweging tot 4-7 halfweg bij een manmeer en met een knappe lob .
Ook in periode 3 blijft Mechelen de evenknie van de topfavoriet en tot 2 x toe herstelt het met veel lef de 3 puntenkloof 5-8 via Cools en 6-9 via Lugovic op penalty .
In de slotperiode begint de denderende start wat door te wegen en komt Moeskroen nu opzetten . Thues en Sory dichten de kloof tot 1 goaltje tot 8-9 met nog 3’22 te gaan . Mechelen blijkt niet uit zijn lood te slaan en Woutermartens blijft koelbloedig om een manmeer in doel te werken 8-10 op 3 minuten van het einde . Chavepeyrer doet de hoop opflakkeren met een 9e goal op 45″ van het eindsignaal . Coach Vandoorn pakt nog slim uit met een time out . Zo steelt de nieuwkomer Mechelen de absolute show op deze openingsdag van de eindronde met een over verdiende zege . In een overigens correcte partij met 7 persoonlijke fouten aan beide kanten .
Doelpunten :
Moeskoen : Thues 3 , Ben Romdane en Sory 2 , Chavepeyer en Desmettre 1 .
Mechelen : Lugovic 3 , Woutermartens en Cools 2 , Michiels , Callens en Mannaerts 1 .

KORTRIJK HEEFT GEEN MOEITE MET ZWAK EEKLO 8-16 ( 2-5/2-2/0-4/4-5)
Het was uitkijken hoe KZK zou uitpakken na het verlies vorige zaterdag in de beker . Bij Eeklo , duidelijk in zijn sas met Mechelse bad had met zeker ook voor gerekend hoe het eind januari thuis verloor van KZK met 10-13 met toen 6 goals van Thomas Delorge . Het betekende de laatste match van de Kortrijkse topper in het huidige seizoen . en een zware aderlating voor de meest succesrijke ploeg van het land in de afgelopen 20 jaar .
Kapitein Liederik Cordonni knalt zijn ploeg met glansprestatie en 6 goals naar ruime zege .
KZK komt geprikkeld aan de start en vast van plan om de misstap van Moeskroen maximaal te benutten . Het komt als snel 1-3 voor en 2-5 na periode 1. In de 2e periode laat KZK wat verrassen en ziet het Eeklo naderen tot 4-5 maar Wim Vanden Abeele en Liederik Cordonni herstellen de 3 puntenkloof voor halfweg .
In periode 3 staat geen maat meer op KZK dat ook in doel kan rekenen op een uiterst secure Pieter Van Snick . Sam Gomez kogelt op kruispas de 5-8 en een begeesterende Liederik Cordonni lukt nu een zuivere hattrick . Nummer 1 een knal van op 9m , dan een loepzuivere penalty en nummer 3 na knappe assist van Gert-Jan Ingels . en 4-11 . In de slotperiode laat coach Geanta zijn bank volop meedraaien en zo wordt het nog een doelpuntenfestival waar KZK toch nog het laken naar zich toehaalt met 4-5 voor een afgetekende zege 8-16 .
Doelpunten ;
MZV : Grammens 3 , De Boever 2 , D’haeseleer, Damman en Lagast 1
KZK : Liederik Cordonni 6 , Martin Bomba 3 , Gert-Jan Ingels en Sam Gomez 2, Dimitri Chadoura , Wim Vanden Abeele en Steffen Vantieghem 1.

MECHELEN NAAST KORTRIJK EN MOESKROEN TITELKANDIDAAT
Door deze verrassende nederlaag van Moeskroen en de bonuspunten uit de reguliere competitie komt Kortrijk aan de leiding met 2 punten voorsprong op Mechelen en Moeskroen . Op de 2e speeldag van zaterdag in Zwevegem ontvangt KZK Mechelen en speelt Moskroen tegen Eeklo . Met nog 3 titelkandidaten staat het nu alvast dat de beslissing pas kan vallen op de slotdag in Moeskroen op 28 mei .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier