Waterpolo – eerste finalewedstrijd eindigt op thriller

Redactie KW

KZ Kortrijk zal de landstitel zeker niet cadeau krijgen. Moeskroen won de eerste wedstrijd na verlengingen met 10-9.

Met een leger ex-voetbalsupporters en zelfs de mascotte van Excelsior veroverde Moeskroen zo’n 90% van de zitjes op de bomvolle tribunes . De ambiance zat er meteen in toen doelman Rotsaert zich verkeek op een verraderlijke botsbal afgevuurd door Desmettre van over de middellijn 1-0. Binnen de minuut stonde de bordjes gelijk .Wim Vanden Abeele kogelt een puik uitgespeelde manmeer binnen 1-1. Sam Gomez wordt in de 4m omver getrokken KZK claimt vruchteloos een penalty. Delorge onderschept knap een Moeskroense manmeer . 1-1 .

In de 2e periode vallen de penalties wel : 2 zelfs binnen de minuut . Dinzik en Thibaut laten Rotsaert van op de 5m geen kans en Moeskroen 3-1 voor . Steffen Vantieghem lukt de aansluitingstreffer in een geharrewar bij manmeer en duwt van dicht binnen 3-2. Nu is het Chavepeyer die met een treffer van op 7m Rotsaert verrast en 4-2. Maar snel komt KZK aansluiten, 2 x bij manmeer die feilloos worden afgewerkt door Wim Vanden Abeele en Martin Bomba . Na een Kortrijkse recuperatie vindt doelman Rotsaert geen aanspeelpunt , gooit vertwijfeld uit en Moeskroen vangt het cadeau maar al te graag op . Chadoura trekt aan de noodrem en gelukkig kan Rotsaert het gevaar bij man minder weren : 4-4 halfweg .

KZK wisselt Piat Rotsaert – gekwetst aan de middenvinger – voor Pieter Van Snick . Binnen de minuut komt KZK voor het eerst aan de leiding . Een knappe aanval belandt bij Sam Gomez die lateraal enig mooi binnen knalt 4-5 . Pavol Dinzik laat zijn kracht gelden in de spits en brengt zijn ploeg snel langszij 5-5. Pieter Van Snick lukt 2 super reddingen op rij . Een Kortrijkse uitsluiting levert niks op en in de slotseconde knalt Liederik Cordonni een laterale snelle assist van Wim Vanden Abeele van linker- naar rechterpaal en diep in doel 5-6 .

De 4e periode start met een uitsluiting van Sam Gomez zonder resultaat dankzij een schitterende Van Snick . Delorge wordt foutief gestopt in de 4m . Chadoura ziet zijn penalty afgeweerd door doelman Callens . KZK blijft in balbezit en Delorge scoort van in de spits 5-7 met nog 3’57 te gaan . Gert-Jan Ingels mikt een knappe lob naar de verste winkelhaak en Callens tikt nog net in corner . Met nog 1’43” te gaan wordt Vantieghem uitgesloten en na time out lukt Dinzik de aansluitingstreffer 6-7 . Ook KZK vraagt time out met 1’04” te gaan bij manmeer . Gomez mikt over doel . En wanneer de refs op 36″ en 28″ en Bomba en Chadoura naar de straflijn sturen kan Thibault de gelijkmaker in geschenkverpakking niet missen ;

Verlengingen

De Moeskroense voetbalsupporters – niet vertrouwd het waterpolo – willen reeds opstappen maar worden weer op hun zitjes geroepen voor de verlengingen van 2 x 3 minuten . Weer incasseert KZK direct een uitsluiting en Versele hijst zijn ploeg aan de leiding .8-7 . Twee slechte passen op rij kosten KZKevenveel aanvallen . Nu moet ook Steffen Vantieghem naar de straflijn en Thues scoort 9-7.

In verlenging 2 verovert KZK de bal , de spits wordt niet goed aangespeeld en aan de overkant krijgt Desmettre teveel ruimte en zijn pegel zit 10-7 met nog 2’07” te gaan . KZK oogst nu ook een 2e penalty en Cordonni knalt in 10-8 . Moeskroen is even van de kook en Sam Gomez dicht de kloof 10-9 met nog 46″ te gaan . Moeskroen panikeert en komt in tijdnood . Met nog 17″ te gaan vraagt coach Geanta een time out . Gans Moeskroen kampeert voor zijn doel , de gelijkmaker en de serie strafschoppen hangen in de lucht . Maar ref Deboeck fluit net dan – tegen alle regels van het spel -een contrafout tegen KZK – en stelt zo de thuiszege veilig .

Periodestanden : 1-1/3-3/1-2/2-1/2-0/1-2

Doelpunten :

RDM : Dinzik 3, Desmettre 2, Thibault 2, K. Chavepeyer 1, A. Thues 1 en Verzeele 1.

KZK : L. Cordonni 2, Gomez 2, W. Vanden Abeele 2, Bomba 1, Delorge 1 en Vantieghem 1.

Met deze zege legt Moeskroen nu de druk bij Kortrijk dat zaterdag e.k. 22 mei in eigen bad absoluut moet winnen om zijn kansen gaaf te houden en ide belle af te dwingen op zaterdag 29 mei . Wint Moeskroen volgende zaterdag dan is het kampioen .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier