"Wat we doen in Rusland en Turkije? Naar Thuis kijken"

16/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt om 10:41

We beginnen straks aan de zomer van de sportvrouw. Drie nationale damesteams spelen in 2017 een Europees kampioenschap in een mondiale teamsport en dat is ongetwijfeld uniek. Bovendien heeft West-Vlaanderen in elke ploeg een sterkhouder die straks het verschil kan maken. Emma Meesseman vecht verbeten duels uit bij de Belgian Cats, Tessa Wullaert scoort aan de lopende band bij de Red Flames en Charlotte Leys is al jarenlang kapitein bij de Yellow Tigers. Onze krant bracht deze drie kleppers samen in de provincie van hun hart.

"Het mag toch eens benadrukt worden dat jullie ontzettend sterke dames zijn. Jullie krijgen nu misschien al eens eerder aandacht in de media en worden ook wel gesteund door een partner of ouders, maar je moet het toch vooral zelf doen. Helemaal alleen in het buitenland, dat is verre van evident." Een waarheid als een koe, uitgesproken door voormalig basketinternational Sonja Tankrey (57), die dochter Emma Meesseman vergezelt naar het interview. Ze heeft het niet alleen over haar eigen dochter, maar ook over Charlotte Leys en Tessa Wullaert.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!