Waregemse damesvoetbalploegen fusioneren

Redactie KW

De kogel is door de kerk : vanaf volgend seizoen spelen alle damesvoetbalploegen in Groot-Waregem onder dezelfde naam : SV Zulte Waregem. Zo wordt SVZW inzake damesvoetbal de grootste club in België.

Met de hervorming van het damesvoetbal in eerste klasse tot de Women’s Elite League was elke damesclub, die voor de WEL in aanmerking wou komen, genoodzaakt om samen te gaan met een profploeg bij de heren. Voor Dames Zulte Waregem, tot voor twee jaar nog Zultse VV, was het maar een kleine stap gezien de club toch al bijna volledig door de herenploeg van SV Zulte Waregem was ingepalmd. Maar nu wordt ook tweedeklasser Davo Waregem opgeslorpt. En begin dit jaar vierde Davo Waregem nog zijn 25ste verjaardag. “Het voelt wat vreemd aan omdat je toch al een kwarteeuw iets hebt betekend, maar we moeten in de toekomst kijken. En die was niet zo rooskleurig”, verklapt Robert Bettens, secretaris van Davo. “Wij hadden het financieel almaar moeilijker om onze ploegen in competitie te laten aantreden. Voor ons is deze fusie dan ook een stap vooruit.”

Geert De Poorter, sportief verantwoordelijke van Dames Zulte Waregem, is tevreden. “Wij zullen op elk niveau, zowel nationaal als provinciaal, een ploeg in competitie kunnen inschrijven. En ook bij de jeugd zullen verscheidene teams aantreden. Dat maakt dat Zulte Waregem in België de grootste club zal worden op het gebied van damesvoetbal.”

(CDW)

Meer in Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 2 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier