Waregemse basketbaldames lijden vijfde nederlaag bij Sint-Katelijne-Waver

In een inhaalwedstrijd in de eerste klasse van het damesbasketbal heeft titelpretendent Declercq Stortbeton Waregem geen al te beste beurt gemaakt bij Sint-Katelijne-Waver. De 98-87-nederlaag was al de vijfde van het seizoen.

De match opende aan een bijzonder hoog tempo. Waregem liet in het eerste quarter een heel goed shotpercentage noteren, maar SKW moest al niet veel onderdoen. Resultaat: 27-31 na tien minuten spelen. Vanaf het tweede quarter nam de thuisploeg de rol over met een glansrol voor ex-Waregemspeelster Hind Ben Abdelkader. Het jonge talent neep de bezoekers met 49 punten, de helft van de SKW-productie, in haar eentje dood. Waregem kon aan de rust de achterstand weliswaar beperken tot 58-52 en vond in het derde quarter zijn tweede adem terug, maar op vijf minuten van het einde moest het de rol definitief lossen. Met 26 punten vond Jana Raman bij de Waregemse dames het vlotst de weg naar de korf.