Waregem vloert Oudenaarde met 68-63 in het basketbal

Tweede nationaler Waregem won zaterdag zijn tweede wedstrijd van de nieuwe competitie met 68-63 van nieuwkomer Oudenaarde.

Waregem startte zwak aan de wedstrijd. De afwerking liep mank en bij Oudenaarde stond het vizier wel op scherp. Joerie Bordeaux bracht zijn team 9-16 voor. Aan de rust had Waregem de scheve situatie rechtgezet. De thuisploeg stond 7 punten voor, 32-25.Waregem wist die kleine voorsprong in het derde kwart te behouden, maar wanneer halfweg het vierde kwart Salumu zijn duivels ontbond bij Oudenaarde, was het opeens alle hens aan dek voor de jongens van coach De Clercq. 57-58 werd het, de Oost-Vlamingen stonden welgeteld één puntje voor. Spelverdeler Arne Steinbach en Olivier Foucart stuwden Waregem toch naar een kleine maar verdiende zege, het werd uiteindelijk 68-63.