Waregem klopt Zwevezele in de tweede klasse van het basketbal

In tweede klasse stond de derby tussen Waregem en Zwevezele op het programma. Waregem boekte een 79-67 overwinning na een slordige partij. De leider blijft winnen, zonder goed te spelen.

Thuisploeg Waregem was favoriet, maar de ploeg van coach Sven De Clercq nam het in de beginfase allemaal wat te gemakkelijk op. Bij Zwevezele moest veel komen van Mathias Desaever. De Oostendenaar hield de bezoekers nog enigszins recht in de beginfase. Waregem leidde met 20-14 na het eerste kwart.Ook de tweede periode verliep rommelig. Waregem was baas en liep uit via Samaey en Guye. 40-31 bij de rust.

Zwevezele strubbelde in het derde kwart nog tegen. Via een 13-1 tussenspurt kwamen de bezoekers zowaar op voorsprong. 41-44.Waregem herpakte zich Arne Steinbach bezorgde de thuisploeg een 53-44 voorsprong op het einde van het derde kwart. Driepunters van Samaey en Foucart zetten de partij in de slotfase helemaal op slot. Eindstand 79-67, Waregem blijft winnen, maar zonder goed te spelen.