Waregem Hockey Club van start op 4 september

Redactie KW

Op woensdag 4 september gaat de Waregem Hockey Club van start. Voorzitter is geboren Waregemnaar Mike Naessens, die in zijn schooljaren kennis maakte met de sport.

“Hockey Club Waregem is een van de zestien clubs in ons land die momenteel in de opstartfase zitten. De recente successen van zowel onze nationale dames- als herenploeg, eigenlijk al ingeleid op de Olympische Spelen van 2008 in Peking, hebben het hockeygebeuren in ons land een enorme boost gegeven”, vertelt Mike Naessens. “Nergens in Waregem of omgeving was tot dusver een veld voorhanden, maar het Waregem Sport Center brengt daar nu verandering in. Via Mehdi Devos, een oude kameraad, kwamen we daar in contact met het management. We hebben een compromis uitgewerkt waarbij eerst een klein kunstgrasveld wordt aangelegd om ons toe te laten te trainen. De eekhoorntjes (leden van zes, zeven jaar) mogen er competitie op spelen, oudere leeftijdscategorieën niet. Volgend jaar zal het Waregem Sport Center dan investeren in de aanleg van een reglementair veld, dat bestaat uit een combinatie van synthetisch gras, zand en water.”

“Het is een heel attractieve sport om naar te kijken. Heel anders dan in het voetbal liggen wedstrijden amper stil. Het spel gaat snel over en weer. Vergelijk het in die zin een beetje met basketbal. Bovendien is hockey even snel aan te leren als voornoemde sporten. Ik vind het ook de mooist denkbare teamsport voor meisjes. Onze dochters tennissen momenteel nog, maar zullen overschakelen op hockey. De oudste zit nu al hevig te supporteren tijdens wedstrijden van de Belgian Lions en Belgian Panthers die op tv komen.”

Hockey Club Waregem traint op woensdagavond en zaterdagvoormiddag. Eerste afspraak op woensdag 4 september.

Info en inschrijvingen op www.waregemsportcenter.be, elewin@waregemsportcenter.be, 056 60 58 79 en www.facebook.com/HockeyClubWaregem

(TVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier