Wannes Van Laer: "Het was een beetje een loterij en ik heb verloren"

09/08/16 om 09:51 - Bijgewerkt om 09:51

Zeiler Wannes Van Laer had weinig reden tot vreugde na zijn 27ste en 30ste plaats in de eerste twee regatta's van de Laser.

Wannes Van Laer: "Het was een beetje een loterij en ik heb verloren"

Wannes Van Laer in actie op de Olympische Spelen. © BELGA

"Bij het keren was er geen wind meer en kwam alles weer samen. Het was moeilijk te voorspellen van waar de wind zou komen. We zaten dicht bij de heuvels en ik had gehoopt dat ik dicht bij de opening van de baai de wind weer in de zeilen zou krijgen, maar de wind kwam van de andere kant en ik zat dus helemaal verkeerd", zegt de 31-jarige Oostendenaar uit Wijtschate.

"Ik heb nu al twee slechte resultaten en kan me niets meer veroorloven. Ik mag dus ook geen risico's meer nemen, want als het weer verkeerd uitpakt, is het desastreus. Zoals vandaag moet ik gewoon weer een goede start nemen en bij het parkoers van morgen belooft de wind wat stabieler te zijn. Overmorgen zou die heel stabiel moeten zijn. Er wordt ook regen voorspeld en dat ligt me wel. Het zal minder een loterij worden."

Met de zuiverheid van het water in Rio hoeft het niet noodzakelijk mee te vallen. "Het afval in de baai van Guanabara zie je vooral als het regent en als er een noordenwind staat", preciseert Van Laer.

(Belga)

In de videoreeks 'De Spelen Van Stijn' dagen KW en gastreporter Stijn Dejonckheere de West-Vlaamse olympiërs uit tot een origineel duel. Volg de videoreeks op www.kw.be/despelenvanstijn

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!