Waar moet Zulte Waregem naartoe voor eventuele Europese wedstrijden?

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem staat momenteel dicht bij een ticket voor Europees voetbal, maar als dat ticket er komt, dan zullen de thuismatchen mogelijk ver van huis gespeeld worden.

Essevee staat momenteel 2e in de reguliere competitie en als ze dat mooie resultaat in play-off 1 min of meer weten te behouden, dan wenkt Europees voetbal. Maar waar ze de thuismatchen zullen spelen is nog niet duidelijk. Vanuit de Uefa moeten alle clubs die voor Europees voetbal in aanmerking komen een Europees licentiedossier indienen en die criteria zijn nog vrij streng voor het stadion waar de thuismatchen afgewerkt worden.

Niet in Gent

Bij de vorige Europese campagne, seizoen 2006-2007, kon dat nog in Gent, maar dat is voor komend seizoen geen optie. Dat antwoordde de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) op een vraag van Johan Deckmyn (Vlaams Belang) tijdens het vragenuurtje op de Gentse gemeenteraad. De kosten voor politie zouden te hoog oplopen voor de Arteveldestad en dus is Essevee niet langer welkom in het (nieuwe) stadion van Gent.

Antwerpen?

De club moet in het dossier drie mogelijke stadions aangeven en momenteel lijken dat Jan Breydel (Club Brugge), het Koning Boudewijnstadion en … het Kiel (Beerschot) te worden. Als er Europees voetbal volgt voor Zulte Waregem, dan zullen de supporters dus ook voor de thuismatchen toch een eindje moeten fietsen.

Overigens wacht ook KV Kortrijk, dat een Europees ticket kan afdwingen via de Beker van België, mogelijk een dergelijk scenario.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier