Vzw KVK Jeugd geeft site Stade uit handen

Redactie KW

Na maanden moddergooien, beschimpingen over en weer en zelfs een drietal rechtszaken komt nu eindelijk een einde aan de soap rond de vete tussen de vzw KVK jeugd en de cvba Kortrijk Voetbalt. Vandaag, vrijdag 18 maart, overhandigt Jean-Pierre Laverge de sleutel van het sportcomplex Stade aan het stadsbestuur van Kortrijk.

“Wij geven de sleutel af en vanaf dat moment doet stad Kortrijk wat het wil met ‘de Stade'”, vertelt Jean-Pierre Laverge. Over de reden waarom dat nu gebeurt – de gebruikovereenkomst liep nog tot september – wil de gewezen secretaris van de vzw niet uitweiden. ‘”e reden kan ik echt niet zeggen. Maar ik ben opgelucht dat het voorbij is. Ik heb altijd gezegd dat ik de hele affaire liever gisteren dan morgen opgelost zag. Het is alleen spijtig dat ook de kantine in handen van de cvba Kortrijk Voetbalt zal komen.”

Stefaan Bral bevestigde het verhaal. „Achter de reden hoeft niks gezocht te worden. Het is gewoon een samenloop van omstandigheden dat dit nu is voorzien. Een en ander kadert in de onderhandelingen die momenteel lopen tussen stad Kortrijk en de club.”

Eind oktober werd tussen de vzw en de cvba Kortrijk Voetbalt een aantal zaken afgesproken. Het overhandigen van de sleutels van de kantine komt daar nu bij. Over waarom die sleuteloverhandiging op 18 maart al gebeurt, wil ook de schepen niet dieper op ingaan. „In het belang van het dossier is het beter om daar geen verdere commentaar over te geven.”

KVK-voorzitter Joseph Allijns wou er niks over kwijt. „Er is afgesproken met alle partijen dat we over dit item niet meer zouden communiceren. Ik stel vast dat niet iedereen zich aan de afspraak houdt, maar wij doen dat wel.”

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier