VV Coxyde wint van Racing Waregem

Redactie KW

In een wedstrijd met weggeefdoelpunten trok Koksijde met 3-2 aan het langste eind.

Beide ploegen ontwikkelden een hoog tempo, maar veel kansen vloeiden daar niet uit voort, alhoewel Cool aardig wat moeite had met een kopbal van Cool. Ook Koksijde dreigde met een kopbal, maar Pollet maakte de poging van Reuse onschadelijk.

Koksijde kwam op voorsprong met een vrije trap van Hillewaere, een fase waarbij Waregemdoelman Dutoit niet vrijuit ging. Waregem raakte tot twee keer toe niet over de Koksijdse doellijn, Znagui op Cool, en Vandendriessche op Dildick. Diezelfde Dildick zag zijn schot op de lijn gekeerd door Bernaert.

De tweede helft begon met vuurwerk. Van Laer rommelde in de zestien, en Syx duwde met een kattepootje binnen. Lang duurde de Koksijdse euforie niet, want Znagui zag zijn voorzet compleet verkeerd beoordeeld door Cool. En de Koksijdse doelman ging ook in de fout op een vrijschop van Peers, door verkeerd plaats te nemen achter zijn muur. Racing kwam zo vanuit het niets weer gelijk, en zelfs bijna over Koksijde, maar de lob van Tomou strandde op de lat. Hillewaere vuurde een raket af naast de krusing, maar het was toch weer de thuisploeg die op voorsprong kwam na een snelle vrije trap van Syx, Ternier kon de onoplettendheid van de Waregemse defensie afstraffen.

In een slecht half uur gevechstvoetbal kon Waregem alleen nog dreigen met een kopbal van Cornelis, maar de drie punten bleven in Koksijde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier