VV Coxyde weet pas woensdag meer

Redactie KW

Vrijdag zou de Belgische voetbalbond het beroep van VV Coxyde in de zaak Van Laer behandelen, maar de uitspraak werd uitgesteld tot woensdag.

Bertrix en Bleid dienden een klacht in tegen VV Coxyde. Die zou speler Alan Van Laer te laat hebben aangetrokken. De kustploeg gaf de fout toe, maar stelde dat het ter goeder trouw handelde. De kustploeg dreigt twintig punten te verliezen en zou in dat geval zakken naar vierde klasse. Uiteraard ging Coxyde in beroep, maar de uitspraak volgt pas woensdag.

Verviers is ondertussen woedend op de Belgische voetbalbond. Die club stelt dat de Belgische voetbalbond een fout maakte in de berekening van het aantal punten dat Coxyde zou verliezen. Volgens de Belgische voetbalbond zijn er dat zeventien, volgens Verviers twintig. Het verschil is belangrijk. Als Coxyde ‘slechts’ zeventien verliest, speelt het barragematchen met de vierdeklassers en zakt Verviers rechtstreeks.

Verviers heeft ook nog een zaak lopen tegen Doornik. Die club trok speler Lacam te laat aan, maar daar gaf de Belgische voetbalbond ondertussen al zijn fout toe. Als Verviers hier gelijk krijgt, verliest Doornik heel wat punten en zakt Doornik rechstreeks naar vierde klasse. Uitspraak ook woensdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier