VV Coxyde verliest 20 punten en degradeert naar vierde klasse

Redactie KW

Maandagavond deed de Belgische voetbalbond een uitspraak in de zaak Van Laer. De voetbalbond oordeelde dat VV Coxyde in de fout ging en dus twintig punten verliest. Daardoor degradeert VV Coxyde naar vierde klasse.

Bertrix en Bleid dienden een tweetal weken geleden een klacht in tegen VV Coxyde. Die trok speler Alan Van Laer te laat aan. VV Coxyde gaf de fout toe, maar zei dat het ter goeder trouw handelde. Maandag oordeelde de voetbalbond dan dat Coxyde alle punten verliest met Van Laer in de selectie : twintig in totaal. En daardoor zakt Coxyde naar de zeventiende plaats en degradeert het rechtstreeks naar vierde klasse. Verviers wint een plaatsje en speelt nu barragematchen met de vierdeklassers, Bertrix redt zich rechtstreeks. Als VV Coxyde een puntje meer had gepakt, stond het nu op de barrageplaats. Zondag verloor het in eigen huis van kampioen Moeskroen met 3-7.

VV Coxyde gaat in beroep tegen deze uitspraak en als het in beroep ook geen gelijk krijgt, trekt de kustploeg naar de rechtbank.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier