VV Coxyde – FC Izegem 2-2

De derby tussen VV Coxyde en FC Izegem eindigde op een gelijkspel na een vooral genietbare tweede helft.

De thuisploeg startte zonder de geschorste Ternier terwijl bij de bezoekers de geschorste Verzele vervangen werd op de linksachter door de jeugdige Deprez. De kustboys gingen snedig van start en kwamen al na acht minuten op voorsprong toen Simoës een assist van Hillewaere onder doelman Vonck binnenschoof. Op het halfuur eventjes wat dreiging van de Borsteljongens. Eerst was er een ongevaarlijke omhaal van Vlieghe en wat later pareerde Cool een schot van Vandewalle. Een vluchtschot van Wittesaele ging torenhoog over. Aan de overzijde moest Ollivier naar de noodrem grijpen om Hillewaere af te stoppen.

Spektakel na de rust

Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar een tweede treffer. Simoës, Nico Vandendriessche en broer Aaron Vandendriessche waren heel dicht bij de 2-0. Maar het was Izegem dat keihard terugsloeg. Vandewalle scoorde eerst de gelijkmaker en enkele minuten later schoot Wittesaele de bezoekers op voorsprong. Beide ploegen gingen nu voluit en na een duwfout op Hillewaere scoorde Tamsin van op de stip de gelijkmaker. Een schicht van Wittesaele werd uit de winkelhaak door Cool weggebotst. Ook de slotfase bleef boeiend. Een minuut voor tijd kon de ingevallen Vanraefelghem net niet bij de bal om de 3-2 binnen te tikken. Een omhaal van Vanhee ging nog over zodat de 2-2 op het scorebord bleef.

VV COYXDE: Cool, A. Vandendriessche, Reuse, Bailleul, Hillebrandt, N. Vandendriessche, Tamsin, Simoës (85′ Vanraefelghem), Lagrou, Dotsenko (46′ Vanhee), Hillewaere.

FC IZEGEM: Vonck, Ollivier, De Deygere, Vandoorne, Deprez, Vercouter, Gombami, Vlieghe (56′ Verstraete), Coghe, Vandewalle, Wittesaele.

DOELPUNTEN: 8′ Simoës 1-0, 57′ Vandewalle 1-1, 65′ Wittesaele 1-2, 70′ Tamsin 2-2 (pen.)

GEEL: Ollivier, Vandoorne.