Vrijdag beslissing over mogelijke Zwinstedentocht

Redactie KW

Er komt voorlopig geen Elfstedentocht, en dat is een domper voor alle schaatsliefhebbers. Maar er is hoop. Vrijdag valt de beslissing over een mogelijke Zwinstedentocht tussen Sluis en Brugge. Alain Vercamst uit Waregem was de laatste winnaar van de korte editie, in 1997. En ook nu weer stoomt hij zich klaar voor een mogelijke nieuwe afspraak met de geschiedenis.

15 jaar geleden won Alain Vercamst een heroïsche strijd tijdens de korte Zwinstedentocht. Een traject van Sluis naar Brugge en terug. Vercamst won de wedstrijd en kwam bovendien alleen aan. En bij hem is de schaatskoorts weer helemaal terug. De plannen voor een nieuwe Elfstedentocht zijn voorlopig opgeborgen. De hoop op een derde Zwinstedentocht blijft wel leven. En ook Alain Vercamst is er opnieuw klaar voor.

Daags na de zege van Vercamst ging de Nederlander Rene Ruitenberg met de winst lopen in de lange Zwinstedentocht over een totaal van 70 km. Die wedstrijd zal dit keer zeker niet worden georganiseerd. Alles op de korte afstand dus. Met heel wat aandacht ook voor de recreatieve schaatser. Maar alles staat of valt met de beslissing morgen.

Vrijdag beslissing over mogelijke Zwinstedentocht

Bekijk hier de reportage

(D.V.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV, vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier