Voorzitter Lejaeghere roept om hulp bij financiering KV Oostende

Redactie KW

KV Oostende-voorzitter Yves Lejaeghere heeft woensdagavond op een toelichtingsvergadering nogmaals zijn oproep gelanceerd om een mede-investeerder te vinden. 300 supporters woonden die vergadering bij.

Op de toelichtingsavond rond de heisa waarin zowel KV Oostende, Zulte Waregem als het Antwerpse stadsbestuur in betrokken was, daagden ongeveer 300 supporters op.

“Voorzitter Lejaeghere heeft het verhaal van A tot Z uit de doeken gedaan. Net zoals vorige week, maar dan wel tegenover een brede kern van supporters”, aldus KVO-woordvoerder Rik Coucke. Volgens Coucke verliep de avond rustig en waren de reacties matig positief.

Heisa voorbij

“Laat ons zeggen dat de zaak nu geklonken is en dat alle heisa nu voorbij is. Het enige geval van twijfel is nog wie de aandelen van KVO in bezit heeft.” Lejaeghere had namelijk een voorakkoord met de voorzitter van Zulte Waregem Patrick Decuyper, maar volgens de KVO-voorzitter is dat akkoord niet rechtsgeldig.

Het idee waarbij supporters een deel van de aandelen overnemen, zoals in Zulte Waregem werd opgeworpen, is ook besproken. “Er is over gesproken, en er was al een initiatief van Kamagurka. Er is alleszins geen obstructie tegen initiatieven vanuit de supportersmiddens”, aldus Coucke.

“Het is sowieso duidelijk geworden dat het moeilijk wordt voor clubs waar slechts een grote investeerder inzit. Met een nieuwe investeerder zou deze hetze volledig van de baan zijn”, besluit Coucke.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier