Vooruitblik KV Kortrijk vs Cercle Brugge

Redactie KW

KV Kortrijk en Cercle Brugge spelen morgen de heenwedstrijd in de halve finale van de Cofidis Cup.

Verliezend bekerfinalist KV Kortrijk wil dolgraag opnieuw naar de Heizel, na het verlies op Standard is dat zelfs het hoofddoel van het seizoen geworden. Cercle wil vooral het behoud in eerste klasse verzekeren, maar een bekerfinale willen ze uiteraard ook niet laten liggen.

Het is rustig in het Guldensporenstadion,waar de wintermercato quasi geruisloos is gepasseerd. In tegenstelling tot Cercle Brugge, waar ze Gudjohnsen zagen vertrekken. “Ze hebben ingekocht op posities waar ze dat konden gebruiken. Ik vind dat Cercle niet slecht heeft ingekocht, toch alvast met de bedoeling een aantal posities te versterken”, zegt KVK-trainer Hein Vanhaezebrouck.

50 procent kans

Cercle raakte met moeite voorbij KV Oostende, zijn enige wedstrijd dit jaar tot nu toe, maar ook KV Kortrijk had meer moeite dan verwacht met Sint-Truiden. Hein Vanhaezebrouck : ” Ik blijf erbij dat in een dubbel duel de rest niet meespeelt. Of je bovenaan de competitie, of onderaan het klassement, of zelfs in tweede klasse speelt, dat is altijd minder belangrijk in een dubbel duel. Daarom geef ik ons 50 procent, net als Cercle Brugge.

Na het verlies op Standard mag KVK zo goed als zeker een kruis maken over play-off één en dus is de Bekerfinale op 9 mei het hoofddoel geworden.

(J.S./A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier