Voorbeschouwing Kuurne-Brussel-Kuurne

Redactie KW

Dit weekend schiet het Vlaamse wielerjaar op gang met de Omloop Het Nieuwsblad, en Kuurne-Brussel-Kuurne. Vorig jaar ging de zege naar de Australiër Christopher Sutton. Hij ging vandaag trainen met zijn ploeg, Team Sky. Zonder wereldkampioen Marc Cavendish weliswaar, die komt pas zaterdag aan in België.

Hotel Messeyne in Kortrijk is opnieuw de uitvalsbasis van Team Sky, een van de blikvangers dit weekend. Juan-Antonio Flecha is zaterdag de kopman, zeker na het wegvallen van Boasson Hagen, Cavendish zondag in Kuurne.

Christopher Sutton, in uitstekende vorm, moet door de ziekte van Hagen een dubbel programma rijden. Met een Cavendish in de ploeg is de opdracht duidelijk. Kuurne-Brussel-Kuurne moet uitdraaien op een spurt. Sutton zegt natuurlijk niet neen tegen een tweede overwinning in de Ezelsgemeente. Hij heeft altijd al een boontje gehad voor Kuurne.

De start van Kuurne-Brussel-Kuurne kunt u zondag live meemaken op Focus & WTV. Van kwart over elf tot kwart over twaalf zenden uit vanop de renbaan in Kuurne.

(J.S./A.D.)

Voorbeschouwing Kuurne-Brussel-Kuurne

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier