Voorbeschouwing Anderlecht-Club Brugge

Redactie KW

Dit weekend hervat de voetbalcompetitie in eerste klasse. Club Brugge, momenteel derde in de stand, wacht na de winterstage in het Spaanse Marbella, alvast een moeilijke opdracht op het veld van competitieleider Anderlecht. Bij winst kan Club in de stand naast Anderlecht komen.

Op de eerste speeldag van de tweede competitiehelft en na de winterstage in Marbella, hervat Club Brugge zondag de competitie bij leider Anderlecht. De punten zijn uiteraard belangrijk, maar vooral psychologisch wordt het een belangrijke topper. “Ik zou elke week wel zo’n wedstrijd willen spelen. Door toppers te spelen, kan je je ploeg naar een hoger niveau tillen. Je bekomt ook de nodige feedback om zaken nog te verbeteren. De moeilijkheidsgraad van deze wedstrijd wil ik elke week”, zegt trainer Christoph Daum

Transfers

Met Carlos Bacca, de 25-jarige gouden schoen-winnaar en topschutter in Columbia, realiseerde Club zijn eerste wintertransfer. Maandag wordt hij in Brugge verwacht. Contractverlengingen van Akpala, Hoefkens en Donk zijn aan de orde.Men speurt nog verder naar bijkomende versterking. De linksvoetige verdediger Jordi Figueras van Rayo Vallecano en Zulte Waregem-speler Rémi Mareval worden genoemd. Ook de naam van ex-Anderlecht speler Wilhelmsson, inmiddels 32 en aan de slag bij het Qatarese Al-Hilal, circuleert. Met Stenman en Almebäck, zou het voor Club al de derde Zweed zijn die de kern dit seizoen is komen versterken.

Club wijzigde onder Daum zijn aanvallende tactiek naar een meer defensieve insteek.

Voor trainer Daum wordt de wedstrijd op Anderlecht een serieuze test om te zien of hij met een goeie organisatie ook de Brusselaars pijn kan doen.

(S.V.P./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier