Volleyballers scherpen teamgeest aan met partijtje boks in Brugge

Redactie KW

Professionele volleybalspelers die de bokshandschoen opnemen en klappen uitdelen. Het is een opmerkelijke voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap. Bondscoach Dominique Baeyens en zijn selectie gingen op de vuist in de Brugse Wimme Boxing Club. Het was de bedoeling om even de sleur van de trainingen te doorbreken en op een originele manier aan teambuilding te doen. Nog dit: niemand is in het ziekenhuis beland.

“Het is niet weer de zoveelste berg beklimmen of overlevingstocht,” zegt Dominique Baeyens. “Ik was op zoek naar wat anders. Ik ben een boksliefhebber maar buiten de ring, en het is goed om af en toe wel eens buiten de lijntjes te kleuren als je wat wil bereiken. Dat is de bedoeling.”

Je even uitleven in een andere sport zorgt dat de volleyballers straks een tandje bijsteken in het kwalificatietornooi. Volleybaltalent Matthijs Verhanneman rekent alvast op een goed resultaat en ziet een deelname aan het Europees kampioenschap in 2013 wel zitten.

Thuisvoordeel

“Ik denk dat we in de ploeg nog een paar spelers hebben met ervaring,” zegt de West-Vlaamse volleyballer Matthijs Verhanneman. “Het is een ploeg die al wat meemaakte. Met het thuisvoordeel van Kortrijk hopen we het verschil te kunnen maken.”

België neemt het in zijn reeks op tegen Israël, Nederland en Estland. De wedstrijden vinden in Kortrijk plaats Op sportcampus Lange Munte.

(JV/BV)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Volleyballers scherpen teamgeest aan met partijtje boks in Brugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier