Volleybalclub Menen wint Europese heenwedstrijd tegen Wenen

© VDB
Redactie KW

In de zestiende finales van de CEV Cup volleybal voor mannenteams heeft Menen donderdag zijn heenwedstrijd tegen het Oostenrijkse Wenen met 3-2 gewonnen.

De West-Vlaamse club maakte een 0-2 achterstand goed. De setstanden waren 24-26, 21-25, 25-19, 25-12 en 15-11. De terugwedstrijd wordt volgende week woensdag gespeeld.

Omdat hun zaal niet voldoet aan de Europese, moest Menen uitwijken naar Schiervelde in Roeselare. Zo’n driehonderd fans verplaatsten zich mee. Die zagen geen al te beste start van hun team dat meteen vier punten mocht achtervolgen na een outsmash van Radovic (4-8). De Oostenrijkers controleerden tot 11-17 maar moesten opeens toch tegenstand dulden. Menen kwam terug tot 24-24 maar kwam nadien niet meer tot scoren. (24-26)

De start van de tweede beurt kondigde zich beter aan (8-6). Dan kwam Holly aan de opslag, die zijn team zeven punten op rij zag scoren. Dardenne had ondertussen al zijn twee time-outs opgesoupeerd. Bij 12-17 kwam Balduyck in de plaats van de bleke Cox. Hij scoorde ook bij zijn eerste poging al was het kalf toen al verdronken.

Menen iets beter in de match

Menen moest eerst nog een winning serve incasseren van de 41-jarige Nemec (6-8), het kwam daarna wel beter in de match. Balduyck -die bleef staan ten nadele van Cox- pikte geregeld zijn puntjes mee en bracht Menen op 16-14. Radovic maakte de klus af met een ace. De eer meteen gered. En Menen wilde meer. Urnaut begon plots te scoren, Wenen van zijn kant was nergens meer. Via 12-6 snelde de grensploeg naar 25-12.

De belle begon verontrustend met een 1-3-achterstand. Toch had het thuisteam vertrouwen gepuurd uit zijn remonte. De 41-jarige Nemec zat door zijn beste krachten heen, Menen vond via Ver Eecke en Radovic wel nog de nodige energie om het af te ronden: 15-11.

Kansen gaafgehouden

Menen houdt zo de kansen op kwalificatie gaaf. De terugmatch wordt volgende week woensdag in Wenen gespeeld. De winnaar van het duel komt in de achtste finales tegen het Slovaakse Bratislava of het Bulgaarse Gabrovo uit. Gabrovo won de heenwedstrijd met 0-3.

Zondag neemt Menen het op tegen Waremme, de ploeg die hen vorige week nog onverwacht uit de beker knikkerde.

(Belga/MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier