Zwak Hermes verliest dure punten

De dames van Hermes Oostende hebben thuis tegen Barbar x-elles een slechte beurt gemaakt. Na een zwakke start (0-2) kon het enkel in de derde set dreigen. Een met tumult gevulde vierde set ging terug naar de bezoekers. Coach Lozie kreeg daarin een rode kaart.

Oostende, nog altijd zonder topspeelster Esther Hullegie, nam nochtans de beste start. Via vijf opslagen van Deleu pakte het een 8-5 voorsprong. Elsene reageerde veel alerter en kwam bij 14-15 voor het eerste voor. Oostende liet zich van het kastje naar de muur spelen en verloor kansloos met 17-25. Ook in set twee zelfde spelbeeld. Oostende hing als los zand aan elkaar en stapelde de ene fout na de andere op. Via 3-8 ging het naar 7-16. Wat er ook geprobeerd werd, niets lukte. De zware 12-25 was dan ook het logische resultaat.

In de derde set zag het er bij 1-4 terug erbarmelijk uit. Een block van Julie De Beule bracht de groen-gelen terug in de wedstrijd (5-5). Tania Schatow scoorde nog maar kon niet vermijden dat de bezoekers terug vier punten uitliepen (9-13). Hermes knokte zich nu wel terug en via onder meer kapitein Delfien Brugman kwam het 18-17 voor. Bij 24-21 was het nog even bibberen. Na een time-out maakte Schatow het met een smash uit (25-23).

De aansluiting gaf terug wat cachet aan de wedstrijd. De vierde set ging het dan ook meteen gelijk op. Via 4-4 ging het naar 8-8. Twee opslagfouten van Oostende kwamen wel duur uit. Elsene kwam door een discutabele scheidsrechterlijke beslissing 9-11 voor. Coach Lozie kreeg een gele kaart en nadien de rode kaart voor reclameren. De emoties laaiden hoog op maar deden de thuisploeg geen deugd. Elsene trok zich er weinig van aan een stoomde in een trek door naar 9-19. Een 1-11 tussenspurt dus. Brugman kon één maal tegenscoren. Opslagen van Lara Nagels en knap blokwerk van Schatow milderden tot 13-20. Bij 15-24 kregen de bezoekers een eerste wedstrijdbal. Dit was meteen de goeie. Hermes kon het niet waarmaken en blijft op de 8 ste plaats in de klassering.