ZVC Assebroeke houdt terugwedstrijd spannend

In de kwartfinales van de Beker van België zaalvoetbal verloor ZVC Assebroeke nipt met 6-5 bij GS Hoboken. In de terugwedstrijd in Brugge kan alles nog.

Ondanks het feit dat de competitiewedstrijden door het winterweer van vrijdagavond afgelast werden, ging deze bekerwedstrijd toch door. “Ik vind het jammer dat de BZVB ons door dat gure weer naar Antwerpen liet rijden, terwijl alle andere matchen afgelast werden”, stelt Steve Matthijs. Assebroeke trotseerde de gevaarlijk wegen en kon voltallig afreizen naar Hoboken, met in hun zog zelfs nog een honderdtal supporters.

Balbezit voor Hoboken

Van bij aanvang nam de thuisploeg het initiatief, maar Masselus trapte voor Assebroeke na een ingestuurde hoekschop op de paal. Na zeven minuten kwamen de Bruggelingen toch op voorsprong via een hardwerkende Deswarte. Gianni Longueville verdubbelde later de voorsprong.

Vanthorre, de keeper van Assebroeke, had tot dan enkele knappe reddingen in huis, maar moest zich een minuut later toch gewonnen geven. Hoboken was van dan af constant in balbezit, maar moest kort voor de rust de 1-3 toestaan via opnieuw Longueville.

Knappe prestatie van ZVC Assebroeke

In de tweede helft kwam Vanraefelghem bij Assebroeke in de ploeg en zette hij na ruim een kwartier verrassend de 2-4 op de bordjes. Hoboken kende nadien echter drie dolle minuten waarin het evenveel scoorde. Longueville zorgde in de voorlaatste minuut met zijn derde van de avond voor 5-5

Een geniale ingeving bij de thuisploeg was in de slotseconden echter goed voor 6-5. Toch een sterke prestatie van ZVC Assebroeke die tegen de nummer twee uit eerste nationale bijna een stunt realiseerde. “We speelden tegen een zeer sterk team maar hebben het hen niet gemakkelijk gemaakt. Vanthorre redde de terugmatch op 28 maart. In een bomvolle zaal in Assebroek moeten we er dan volledig durven voor gaan”, aldus Matthys.