Zilveren medaillewinnaars feestelijk onthaald in Zaventem

13/07/17 om 08:14 - Bijgewerkt om 08:13

De nationale U17 volleybaljongens veroverden dinsdag zilver op het EK in Turkije. Zij landden woensdagavond in België en werden enthousiast verwelkomd.

Zilveren medaillewinnaars feestelijk onthaald in Zaventem

Seppe Rotty uit Torhout, Thiemen Ocket uit Wingene en Wandglin Vanhove uit Oostende zorgden in het Turkse Konya voor een absolute stunt door de finale van het EK volleybal te halen. In de finale was België de underdog, maar topfavoriet Italië kreeg het absoluut niet cadeau. Integendeel, de Belgen liepen tot 2-1 uit en stonden bij 24-24 in de vierde set op een zucht van tornooiwinst. Door een misverstand in het achterveld ging set vier alsnog verloren, maar ook in de tiebreak leken de jonge Red Dragons lang op weg naar een stunt. Bij 8-6 slaagde Italië er echter in om vier punten op rij te scoren en het daarna af te werken met 10-15. Bij de Belgen was Seppe Rotty in de finale overigens de topscoorder met liefst 19 punten, Thiemen Ocket en Wandglin Vanhove mochten invallen.

Uiteraard was er eerst sprake van ontgoocheling - je krijgt niet iedere week de kans om een EK-titel te veroveren - maar uiteindelijk kunnen de jonge volleyballers uitermate trots terugblikken op hun tornooi. Dat bleek ook woensdagavond, toen ze enthousiast onthaald werden op de luchthaven van Zaventem. Nu kunnen ze supporteren voor hun (iets) oudere collega's van de U19, die momenteel het Achtlandentornooi in Duitsland spelen en daarna richting EYOF in Hongarije trekken.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!