Zeges voor Heren A en Dames A van Optima Lendelede

Redactie KW

Het bestuur van Optima Lendelede had de thuiswedstrijd van Dames A en Heren A, die dit keer op dezelfde dag vielen, aangegrepen om wat extra volk naar Steuren Ambacht te lokken. Dat publiek zag dat zowel de dames (3-0 tegen VC Lennik) en de heren (3-0 tegen VC Zoersel) beiden hun wedstrijden wonnen.

Bij de dames (eerste divisie B) ging het in de eerste set misschien te gemakkelijk. De 25-12 setstand zegt veel. Bij Optima dit keer Linde Maertens en Céline Vandenbroucke veelvuldig tussen de lijnen. Yasmine Tomme kampte met een armblessure, maar kon wel enkele geslaagde invalbeurten maken. In set 2 en 3 verslapte de concentratie af en toe, waardoor de thuisploeg op achtervolgen aangewezen was. Maar eens de motor opnieuw aansloeg werden de bezoekers opnieuw met de neus op de feiten gedrukt : 25-14 en 25-19 kun je bezwaarlijk spannende sets noemen. VDK Gent verloor thuis verrassend met 2-3 van Melsele, waardoor Gent het maximum kwijt is.

Ook vlotte zege heren

Om 20.30 uur werd de opslag gegeven voor de herenwedstrijd in de Liga B. Daarin hoopte coach Bart Hungenaert het niveau van de bekerwedstrijd van de week voordien tegen BW Nivelles doorgetrokken te zien. En dat lukte ook vrij aardig. VT Optima zette Zoersel weg in drie sets. Enkel in de tweede set, die uiteindelijk bij 30-28 toch nog in het thuiskamp werd gehouden, moest Lendelede wat weerwerk dulden. Setstanden : 25-15-17, 30-28, 25-19.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier