Youth Yellow Tigers starten uitstekend, Wevelgemse Manon Stragier scoort meeste punten

Redactie KW

De Belgische Youth Yellow Tigers onder leiding van Fien Callens uit Dentergem namen eveneens een uitstekende start op het EK-kwalificatietoernooi in Jelgava door gastland Letland met 0-3 te verslaan: 21-25, 16-25, 16-25.

Nadat Slovenië in de openingsmatch Estland geklopt had met 3-0 (25-19, 25-20, 25-22) stonden de verwachtingen van de Belgische jeugd hoog gespannen. Maar ook de thuisploeg stond onder stress, zodat het niet echt een hoogstaande partij werd met 13 eigen fouten door de Letse meisjes en liefst 19 door de Belgische.

In de eerste set leidden de Belgische vrouwen constant vanaf 7-8, waarna Britt Herbots, Stragier en een uitstekende Silke Van Avermaet de kloof steeds groter maakten, terwijl Coppens en Van den Vonder uitstekend receptiewerk verrichtten.

Nog minder problemen in de tweede en de derde set, omdat de opslagdruk van onze landgenoten steeds groter werd: 15 aces in totaal tegen 5 voor de thuisploeg zegde genoeg. Alleen al in de derde set scoorden de Youth Yellow Tigers zeven keer met hun opslag.

Speelden voor België: Van Avermaet 13, Coppin 7, Herbots 14, Van den Vonder 7, Manon Stragier uit Wevelgem 15, Coppens 6, libero Valkenborg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier