Young Yellow Tigers (U19) starten optimaal

Redactie KW

De jonge Belgen winnen de openingswedstrijd in Finland tegen Italië.

De openingswedstrijd van het EK volley in het Finse Tampere, tegelijkertijd de eerste match van de Belgische juniores Young Yellow Tigers, begon schitterend voor de Belgen, met winst in de eerste set. Van 4-4 naar10-7, even naar 14-14 dan naar 20-15, om te komen tot 23-23. De thriller kon beginnen, maar de spanning eindigde op 26-24, een ideale start voor de Young Yellow Tigers.

Set twee was andere koek. Na een goede start van 9-5 veranderde het scorebord van 13-19 naar 15-23 en door gerichte opslagen en plaatsballen van de Italianen tot 16-25. Alles was opnieuw te beginnen.

De Italiaanse dames gaven van bij de start in de derde set een demonstratie: beweeglijker, doordachte plaatsballen, feilloze aanvallen en gerichte drops. Belgium daarentegen verloor druk door slechte recepties en drop-outs, gemiste opslagen en falende plaatsballen. De eindstand was snel geklonken 10-25.

Spannende thriller

Set vier? Het tegenovergestelde! Een beeld van verliezer tot winnaar: van 2-6, naar 18-13 en 23-16 tot setwinst, vooral door de perfecte opslagen van Jutta Van de Vyver. De tiebreak dan maar, een spannende thriller die alle ‘kenners’ nooit kunnen voorspellen. De Tigers aan de leiding bij de terreinwissel en klimmend van 13-11 naar 15-13. Een blijdschaps-explosie van de Tigers, hun bezoekende ouders en de hele staf.

Coach Julien Van de Vijver voelde nochtans de vorige dagen wel enige twijfel: “Stunten in de eerste match tegen groot favoriet Italië zou de ploeg in een ‘winning mood’ kunnen brengen”. De duidelijke hoop van de hoofdcoach, werd realiteit. De overige vier landen op deze EK-kwalificatie kunnen hun scouters aan het werk zetten.

Ploegkapitein Elise Van Sas: “Ieder van ons is enorm opgelucht, wij dachten eerst dat het niet zou lukken, maar het is ons gelukt! Ieder weet nu duidelijk wat hen de volgende dagen te doen staat. Rusland en Turkije zijn ook nog favoriet in onze poule, maar wij zullen klaar staan om hetzelfde te doen als vandaag”.

Julien Van de Vyver: ” Heel tevreden, niets is in te schatten: van de vijf gespeelde sets hebben wij de drie moeilijke gewonnen. Op dit juniores-niveau is het geheel een emotioneel spel. Je moet er de rust kunnen in krijgen, een tabula rasa gebruiken en alles beginnen vanaf nul. Alles focussen op de basis!

België speelde met: Elise Van Sas, Karolina Goliat, Sarah Cools, Dominika Strumilo, Bente Daniëls, Celine Van Gestel en Van den Vonder (libero).

Kwamen in: Marlies Janssens, Jodie Guilliams en Jutta Van de Vyver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier