Young Yellow Tigers naar halve finale EYOF

Redactie KW

De Young Yellow Tigers speelden woensdag hun derde poulewedstrijd op het EYOF-toernooi tegen Polen.

De winnaar zou zich verzekeren van een ticket voor de halve finale tegen Turkije. De Belgische meisjes van coach Fien Callens en assistent Robin De Bont slaagden in deze opdracht na een 3-1 zege.

België zat net als gisteren meteen vanaf de start in de wedstrijd. Maar net als gisteren konden ze het hoge ritme niet aanhouden. Van 7-8 ging het naar 11-16 en 17-21 in het voordeel van Polen. De Jonge Tijgers hadden echter nog een fenomenaal eindschot in petto om zo alsnog de set binnen te slepen met 26-24.

In set twee waren de Polen niet van plan om zich nogmaals te laten verrassen. België speelde nochtans goed mee, maar op het eind van de set woog de hogere foutenlast langs Belgische zijde door: 21-25 dus en alles te herdoen.

In set drie en vier sloeg de Belgische motor volledig aan en konden onze meisjes de Polen met de rug tegen de muur duwen. Hoge opslagdruk, hard werk in verdediging en veel variatie in aanval bracht Polen zodanig in moeilijkheden dat ze geen antwoord meer konden vinden: 25-19 en 25-21 en dus 3-1 winst en een bijhorend ticket voor de halve finales.

In die halve finale wacht Turkije, een team dat de Belgen kennen van het voorbije EK. De Turkse meisjes zullen zeker azen op revanche voor de toen verloren wedstrijd om de bronzen medaille. Vrijdag om 19 uur (17 uur Belgische tijd) wordt deze wedstrijd gespeeld.

Setstanden: 26-24, 21-25, 25-19, 25-21.

België speelde met: Charlotte Coppin, Britt Herbots, Hanne Coppens, Silke Van Avermaet, Amber De Tant, Manon Stragier, libero: Anna Valkenborg. Kwamen in: Laure Flament, Lisa Van Den Vonder, Elien Peeters, Lotte De Quick.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier