Young Yellow Tigers herpakken zich tegen Spanje

14/07/17 om 08:21 - Bijgewerkt om 08:20

Tijdens de tweede wedstrijd van het WEVZA U18 was het gastland Spanje de tegenstander van de Young Yellow Tigers. Na een mindere start werden nu duidelijke stappen in de juiste richting gezet, een goed resultaat was de beloning.

Young Yellow Tigers herpakken zich tegen Spanje

© Getty Images/iStockphoto

Set één was nog twijfelachtig en de Belgische meisjes keken door enkele individuele missers meteen tegen een 2-6 achterstand aan. De servicedruk kwam opsteken en de Tigers kwamen in de wedstrijd bij 9-10. Twee blocks van Van Den Heede en Maertens in aanval leverden opnieuw enkele punten op. Een degelijke spelverdeling en aanvallende efficiëntie van het team maakten de set af bij 25-20. Dezelfde moeizame start in set twee. Degelin en De Paepe kwamen na 4-8 tot scoren, maar de kloof werd enkel maar groter door te veel blockfouten: 5-11. In de blockverdediging werd geen controle gevonden en Spanje kon verder uitlopen tot 7-15. Zo stond de 17-25 snel op het scorebord.

Coach Callens greep in met een positiewissel tussen Maertens en Degelin. Zo kreeg set drie een meer gelijkopgaande start. De betere organisatie bracht rust in het team, zodat het 10-6 voor kwam. Ook aanvallend kwamen de Belgische meisjes in de wedstrijd. Met twee aces van Degelin en enkele blocks van De Paepe haalden de Tigers de set binnen: 25-16. Spanje stond meteen onder druk bij aanvang van set vier (8-5), maar knokte zich weer in de wedstrijd. De organisatie bij de Young Yellow Tigers bleef echter goed en met topscoorder De Paepe in het team werden de punten vlot gemaakt (18-13). Wellens kwam in voor het block en kwam samen met Waelkens makkelijk tot scoren. De eerste drie punten van het tornooi waren binnen bij 25-17.

België U18: Moulin (2), Maertens (1), Waelkens (1), Degelin (5), De Paepe (12), Van Den Heede en libero Rampelberg. F. Kindt, Van Geertruyden, Wellens (2) en Demeyer vielen in.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!